Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski studenti snimili glazbeni spot na znakovnom jeziku

28.03.2016.

09:47

Autor: HRT centar Zadar / ESN Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

ESN Zadar organizirao je radionicu znakovnog jezika u kojoj su članovi ESN-a Zadar Erasmus studente učili osnovama znakovnog jezika. Krajnji rezultat radionice bilo je snimanje glazbenog spota za pjesmu "Young as the morning, old as the sea" izvođača Passenger.

Erasmus Student Network Zadar (ESN Zadar) lokalna je podružnica Erasmus Student Network-a Hrvatska, odnosno ESN-a International, najveće studentske organizacije u Europi koja djeluje u 38 država s preko 15 000 volontera, a bavi se promicanjem mobilnosti pod krilaticom „studenti pomažu studentima“.

ESN je jedina studentska udruga čiji rad, na razini Europe, podržava Europska komisija, a na razini Republike Hrvatske podržava nas Agencija za mobilnosti i programe EU. ESN Zadar djeluje četiri godine i s veseljem možemo reći da se iz semestra u semestar, odnosno iz godine u godinu povećava broj stranih studenata koji dolaze provesti jedan period svog obrazovanja na Sveučilištu u Zadru.

Među brojnim projektima ESN-a je i ExchangeAbility, odnosno projekt kojim se promiče mogućnost razmjene i dostupnost naše organizacije studentima s invaliditetom, njihovo uključivanje i sudjelovanje u aktivnostima lokalne sekcije, s ciljem povećanja sudjelovanja studenata s invaliditetom u programima razmjene te s ciljem da ESN organizacija bude dostupna svima. 

U sklopu toga projekta, ESN Zadar organizirao je radionicu znakovnog jezika u kojoj su članovi ESN-a Zadar Erasmus studente učili osnovama znakovnog jezika. Krajnji rezultat radionice bilo je snimanje glazbenog spota za pjesmu "Young as the morning, old as the sea" izvođača Passenger.

Organiziranjem radionice i poticanjem stranih dolaznih studenata iz cijele Europe na sudjelovanje u ovakvim projektima želimo pokazati cijelu lepezu mogućnosti koji nudi Erasmus+ program studentske razmjene i potaknuti studente da rade na svom osobnom razvoju za vrijeme boravka u inozemstvu.

Link za video: https://www.youtube.com/watch?v=dUpW7qXXUtk

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.