Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski turizam obara sve rekorde

02.11.2015.

13:06

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski župan Stipe Zrilić primio je danas ovogodišnje dobitnike priznanja na Danima hrvatskog turizma. Prezentirajući statistiku koja obuhvaća proteklih deset godina istaknuo je kako naš turizam raste u svim segmentima, od broja dolazaka, noćenja, do smještajnih kapaciteta.

U Zadarskoj županiji održano je primanje za ovogodišnje dobitnike priznanja na Danima hrvatskog turizma 2015. (laureati su : Muzej antičkog stakla, Boutique hostel forum, Marina Dalmacija d. o. o., Angelina tours d. o. o. , Tomislav Fain) te priznanja BrandLeaderAward 2015. (Zračna luka Zadar).

U prvih devet mjeseci ove godine brojka noćenja prelazi 10 milijuna i 400 tisuća, što je novi rekord - istaknuo je zadarski župan.

 

Direktorica zadarske Zračne luke, Irena Ćosić:

Naravno da nam ova nagrada puno znači, ona pokazuje da se naš rad prepoznaje ne samo u našoj nego i okolnim regijama. Naš promet ovisi i o turističkoj ponudi naše županije, regije, i svega onoga što čini ponudu. Nadam se kako će trend porasta nastaviti i sljedećih godina. 

Ravnatelj MAS-a Ivo Fadić: Nagrada nam znači puno, ona je poticaj da nastavimo ovako, pa ako je moguće i bolje. Mi naravno nismo turistička institucija nego kulturna, drago nam je da smo jedna kockica mozaika u promidžbi turizma generalno.

Voditeljica Boutique Hostel Forum, Nives Kalac:

Hosteli su po prvi puta ušli u kategoriju izbora za "Turistički cvijet" i evo mi smo pobijedili, a moram naglasiti i kako su kriteriji bili iznimno visoki.... Ovaj tip smještaja raste i to ne samo u Hrvatskoj, trendovi se mijenjaju. Za daljnji rast potrebno je mijenjati sezonski karakter, to se sada ovih dana najviše i osjeti kada za Zadar prestaju letovi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.