Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski turizam polako se vraća brojkama iz predpandemijske 2019. godine.

14.04.2022.

13:40

Autor: Filip Buzov

Turisti u Zadru

Turisti u Zadru

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Već u prva dva tjedna mjeseca travnja ostvareno je 50 tisuća noćenja u Zadarskoj županiji, a velik broj dolazaka gostiju tek se očekuje s uskršnjim vikendom i praznicima. Da predsezona obećava potvrđuje i slika sa zadarskog Poluotoka koji se svakim danom sve više puni turistima.

U Zadarskoj županiji ovih se dana odmara oko 6 i pol tisuća gostiju, predsezona je obećavajuća, vraćamo se polako predpandemijskoj 2019. godini - zadovoljna je direktorica županijske Turističke zajednice Mihaela Kadija. Nakon duge zime, žive su i ulice Poluotoka, povijesne znamenitosti ponovno su okružile grupe turista.Iz Irske smo, stigli smo avionom i na putu smo prema Novigradu u Istri, u Zadru ćemo ostati jedan dan, no ubrzo ćemo se vratiti jer nam se sviđa...rat u Ukrajini je strašan sam po sebi, a zbog pandemije smo bili zarobljeni već dvije godine, sretni smo što konačno putujemo ...... Iz Indije smo, a u Hrvatsku smo doputovali iz Švedske, željeli smo tu doći zbog plaža i proljeća, mi smo sa sjevera tako da smo željeli doći malo u toplije krajeve, tu smo u privatnom smještaju ... Dolazimo sa sjevera Engleske,a stigli smo linijom iz Newcastla, u Zadru smo prvi put, imate lijepu povijesnu baštinu i sunce, pandemija nas je umorila, nadamo se kako je to sada iza nas, želimo putovati ...

Turisti iz Engleske, Irske i Indije

Anketa turisti

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.