Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski TZ prilagodio svoju web stranicu osobama s invaliditetom

02.10.2020.

14:12

Autor: RZD

Zadarski TZ prilagodio svoju web stranicu osobama s invaliditetom

Zadarski TZ prilagodio svoju web stranicu osobama s invaliditetom

Foto: - / -

Zadarska Turistička zajednica i Upravni odjel za EU projekte Grada Zadra realizirali su složeni posao prilagodbe weba zadar.travel za osobe s invaliditetom. Uskoro će se tiskati promidžbeni materijali na Brailleovom pismu - priopćeno je.

Koji su zadarski restorani prilagođeni osobama s invaliditetom, kojim se pravcima kretati Poluotokom ili koje su rute najpogodnije za osobe s poteškoćama u kretanju kako bi došle do muzeja ili sportske dvorane? – novi je sadržaj na mrežnim stranicama Turističke zajednice grada Zadra, a do istih i obilja drugih informacija na svojim računalima mogu doći i slabovidne ili slijepe osobe. Ovaj su projekt financirali i odradili Upravni odjel za EU projekte Grada Zadra i zadarski TZ, dok je tvrtka Llyods Designe iz Labina prilagodila funkcionalnosti i dizajn weba gradskog TZ-a (zadar.travel).

Pored funkcionalnih i dizajnerskih prilagodbi na fontu, odnosno veličini i razmaku koji su, primjerice, važni za disleksičare, stranica ima i mogućnost rada u dark modu, ali i integrirani čitač sadržaja na svim jezicima koji se automatski uključuje ako ga koristi slabovidna ili slijepa osoba koja ima deafultno uključen sustav na računalu. Projekt prilagodbe sadržaja na webu za invalidne osobe gradski TZ odradio je u suradnji s invalidskim udrugama u Zadru, posebno s krovnom Udrugom tjelesnih invalida Zadarske županije, kako bi sve promjene imale stvarnu vrijednost te pružale informacije gostima s invaliditetom koji posjećuju Zadar - navodi se uz ostalo u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.