Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski učenici pokazali izniman interes o aktualnim temama

18.06.2021.

17:14

Autor: priopćenje

foto ( škola )

foto ( škola )

Foto: - / -

Zastupnica u Europskom parlamentu, Sunčana Glavak posjetila je Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu Zadar. Učenici su bili zadovoljni što su iz prve ruke dobili odgovore na važna pitanja,ali i poticaj za uključivanje na Konferenciju o budućnosti Europe.

 

Zastupnica u Europskom parlamentu, Sunčana Glavak jučer je posjetila Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu Zadar koja je uključena u program Škola ambasador Europskog parlamenta (EPAS - European Parliament Ambasador School).  Zastupnica je učenicima - ambasadorima juniorima održala predavanje o svom radu i aktivnostima u Europskom parlamentu. Također se razgovaralo o važnosti članstva Hrvatske u Europskoj uniji čija je potpora državama članicama čvrsti oslonac u različitim aspektima ulaganja na razini pojedinih zemalja. Trenutno se ta potpora najviše ističe kod ublažavanja posljedica uzrokovanih pandemijom COVID-19. Glavak je istaknula: „Niti jedna druga asocijacija ne bi nam na ovaj način mogla pomoći da mijenjamo i unaprjeđujemo vizuru naše zemlje.“  Europska unija također je pružila potporu Hrvatskoj  nakon razornih potresa s kojima smo se suočili tijekom godine.

Zastupnica se nakon dinamične rasprave o aktualnim temama na razini Europske unije uz iscrpne odgovore na brojna učenička pitanja zahvalila na gostoprimstvu ravnateljici i   profesoricama - ambasadoricama seniorima. Učenici su bili zadovoljni što su iz prve ruke dobili odgovore na važna pitanja, ali i poticaj za uključivanje na Konferenciju o budućnosti Europe koja predstavlja niz rasprava koje vode građani iz cijele Europe koji svojim idejama mogu doprinijeti oblikovanju naše zajedničke budućnosti.

Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola  Zadar  uključena je u obrazovni program Škola ambasador Europskog parlamenta koji se od školske godine 2016./2017. provodi u svim državama članicama Europske unije, a u Hrvatskoj  je obuhvaćeno  60 gimnazija i strukovnih škola.  Cilj je podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji kao i svijest o zajedničkim europskim vrijednostima i pravima koja imaju kao europski građani.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.