Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski vatrogasci obilježili svoj dan

06.05.2013.

11:12

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski vatrogasci prigodno su danas obilježili dan svojeg zaštitnika Svetog Florijana. Ističu kako Zadar posljednjih godina nije imao nikakvu veću požarnu katastrofu zahvaljujući brzim intervencijama

Zadarski vatrogasci prigodno su danas obilježili dan svojeg zaštitnika Svetog Florijana. O uspješnosti zadarskih vatrogasaca svjedoči podatak da Zadar posljednjih godina nije imao nikakvu veću požarnu katastrofu zahvaljujući brzim vatrogasnim intervencijama. Svake godine Javna vatrogasna postrojba se unaprjeđuje. Tako su ove godine bogatiji za još jedno vozilo.

U sklopu postrojbe djeluje i tim za spašavanja iz visina i dubina, a od ove godine postrojbi se pridružio i potražni pas za spašavanje iz ruševina i potrage u prirodi.

"Pa to su uglavnom spašavanja u urbanim područjima, sa visokih objekata, dizalica, silosa dok su iz dubina imali dosta akcija spašavanja iz bunara, a nismo imali adekvatnu opremu" - istaknuo je Vladislav Krpina, voditelj tima za spašavanje iz visina i dubina, te zapovjednik postaje Zadar.

Svake godine Javna vatrogasna postrojba se unaprjeđuje. Tako su ove godine bogatiji za još jedno vozilo. U sklopu postrojbe djeluje i tim za spašavanja iz visina i dubina, te ronioci, a od ove godine postrojbi se pridružio i potražni pas za spašavanje iz ruševina i potrage u prirodi.

Inače, Zadarska javna vatrogasna postrojba broji 110 profesionalnih vatrogasaca koji godišnje imaju oko 900 intervencija, dok Županijska vatrogasna zajednica ima 4 javne vatrogasne postrojbe sa 150 profesionalaca i 43 dobrovoljnih vatrogasnih društava s oko 500 vatrogasaca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.