Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski župan oštro na Jadroliniju

30.11.2017.

14:49

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Božidar Longin obrušio se danas na upravu Jadrolinije i Agencije za obalni i linijski promet nakon što je, kako tvrdi, iz medija doznao za jučerašnji sastanak u Zadru na koji nije pozvan. Nisu kaže pozvani ni njegovi pročelnici, a jesu načelnici pojedinih općina.

To više neću dopustiti - poručio je Longin: S obzirom da znamo kako se Jadrolinija maćehinski odnosi prema Zadru, ja sam i poželio tog direktora vidjeti malo, s njim porazgovarati. Da li se tebi Laštro javio, nije; Agencija za pomorski promet također u Zadru fino zasjeda jučer, načelnike zove, a županiju nitko, e ja to sad vama kaže svima , da se u našem dvorištu tako nitko neće ponašati.

Na županijskoj Skupštini koja je najavljena za idući mjesec naći će se i prijedlog osnivanja Stručnog povjerenstva za sve koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra. Kako je predstavljeno povjerenstvo će imati sedam članova, a glavna novina je da će među njima biti i predstavnik jedinice lokalne samouprave i to s područja gdje se dodjeljuje koncesija. Sve je u  cilju bolje transparentnosti - poručuje župan Longin: Do sada su se lokalne jedinice samouprave da one nisu uključene u rad, e sad imaju svog predstavnika pa nek izvole artikulirati sve ono što misle da je bitno za njihovu općinu, grad. 

Produljenje piste u zadarskoj Zračnoj luci, nova prometna strategija, izgradnja ribarskih luka u Gaženici, Biogradu i Veloj Lamjani, ulaganje u sustav navodnjavanja i vodoopskrbe , izgradnja Centra za gospodarenjem otpada - nabrajao je razvojne projekte na današnjem kolegiju zadarski župan koji se osvrnuo i na dinamiku radova oko sanacije Poliklinike te otkrio jednu novinu. Siguran sam kako ćemo početkom iduće godine useljavati opremu, Zavod za javno zdravstvo itd..a novina je kako ćemo tamo otvoriti i dječji vrtić, za sve građane, pogotovo tu mislimo na majke koje zaposlene u bolnici.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.