Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarskim poduzetnicima krediti sa subvencioniranom kamatom

23.05.2023.

13:17

Autor: Filip Matijević

Župan Longin s predstavnicima banaka

Župan Longin s predstavnicima banaka

Foto: fm / rzd

Zadarska županija je s osam banaka ugovorila poslovnu suradnju za realizaciju programa Kreditom do uspjeha. Zadarskim poduzetnicima je na raspolaganju sveukupno pet milijuna eura kredita sa subvencioniranim kamatama.

Programom Kreditom do uspjeha zadarskim poduzetnicima odobrit će se krediti u iznosu od 30 tisuća do 400 tisuća eura sa subvencioniranom kamatnom stopom u visini 2 posto godišnje fiksno tijekom čitavog trajanja kredita. Ovime se nastavlja snažna podrška gospodarstvu.  

Zahvalit ću bankama što su spremno dočekale projekt. Naši poduzetnici će u ovom projektu dobiti 5 milijuna eura za bilo što, od opreme do izgradnje, kupnje... Naši poduzetnici moraju biti jaki i vjerujem da ćemo ih ovime potaknuti da krenu u projekt što prije.

Božidar Longin, zadarski župan

U prošlim ovakvim projektima bila su 42 korisnika, a iznos od 60 milijuna tadašnjih kuna se dva puta povećavao upravo zbog velike potražnje poduzetnika.

Obrtna sredstva u funkciji investicije mogu financirati do najviše 10% za uslužne djelatnosti, tj. do najviše 20% za proizvodne djelatnosti od odobrenog iznosa investicijskog kredita.

Ante Vukašina, zamjenik županijskog pročelnika za gospodarstvo

Župan Longin je prilikom uručivanja ugovora o poslovnoj suradnji bankama najavio da će se projekt nastaviti kada se spomenutih 5 milijuna eura potroši.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.