Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarskim polaznicima obrtničkih zanimanja olakšan nastavak školovanja

26.05.2017.

12:30

Autor: Iva Rogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska obrtnička komora i Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski u Zagrebu, potpisali su sporazum o suradnji kojim se polaznicima strukovnih škola omogućava daljnje usavršavanje i otvara mogućnost upisa na visoke trogodišnje škole bez polaganja državne mature.

 Sporazum je potpisan s nekoliko Obrtničkih komora diljem Hrvatske, a koji su uvjeti upisa na visoku školu i koja je uloga Obrtničke komore u ovom sporazumu, rekao nam je dekan Visoke škole Nikola Šubić Zrinski Ivica Katavić:

Temeljem sporazuma o suradnji koji smo potpisali 2015. godine sa Hrvatskom obrtničkom komorom postali smo obrazovna potporna institucija. Kreirali smo projekt; pripremni program za obrtnička zanimanja. Polaganjem tog programa, polaznici će direktno upisivati visoku školu kod nas. Taj program uključuje pet predmeta: predmete državne mature te smo dodali još dva predmeta: Računovodstvo i Poslovnu informatiku. Primarni cilj ovog projekta je omogućiti polaznicima obrtničkih zanimanja upis direktnog visokog obrazovanja, a uloga Obrtničke komore je da nam pomogne doći do ciljne skupine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

21 h

Nadin 2022

Kušanje vina

prije

1 dan

Možemo zajedno

Možemo zajedno