Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarsko Gradsko groblje dobiva nadstrešnicu

01.12.2016.

14:33

Autor: Žana Ljuština

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studentske stipendije, novi projekti grada Zadra te početak gradnje nadstrešnice na Gradskome groblju - samo su neke od tema s današnjega kolegija zadarskoga gradonačelnika .

Za jakoga sunca ili kiše nadstrešnica je na zadarskom Gradskom groblju itekako potrebna. Radovi bi trebali početi sredinom prosinca, najavljeno je na kolegiju gradonačelnika, a završiti do kraja veljače.

Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo: Natkriva se 214 metara četvornih prostora i u tom području se i popločava. U ovoj fazi uređuje se parterno područje samoga groblja.

Gradsko će groblje tada poprimiti novu vizuru za koju će iz gradske blagajne biti izdvojeno 400 000 kuna.
S kolegija na kojem su, uz ostalo, izabrane osobe za provođenje javne nabave za rekonstrukciju atletske staze i vanjskih sportskih terena na Višnjiku, stiže i vijest koju je zadarska Gradska uprava primila prvi put.

Božidar Kalmeta, zadarski gradonačelnik: Ovo je prvi put otkako revizija postoji u gradskoj upravi da smo dobili bezuvjetno mišljenje revizije.

Pohvalili su se gradski pročelnici uspjesima studenata i učenika koje stipendiraju i najavili raspisivanje natječaja za nove stipendiste.

Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo: Od sutra bi bio raspisan natječj i trajao bi do 23. prosinca.

Za svibanj sljedeće godine najavljeno je odžavanje nacionalnog Sajma stipendija i visokog obrazovanja, prvi put u Zadru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.