Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarsko sveučilište pokreće studij aeronautike?

03.12.2015.

09:25

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rektoratu Sveučilišta u Zadru održan je radni sastanak o suradnji na razvoju visokoškolskih sadržaja iz područja aeronautike. Razmotrene su mogućnosti suradnje u cilju razvoja znanstvenih, nastavnih i stručnih djelatnosti iz područja aeronautike koja predstavlja vrlo dinamičnu djelatnost.

Na sastanku su sudjelovali  prof. dr. sc. Robert O. Walton, izvršni direktor za Europu Embry-Riddle Aeronautical University iz SAD-a, Kjell Sundsli, predsjednik i Frode Granlund, glavni izvršni direktor Pilot Flight Academy iz Sondefjorda u Norveškoj, Božidar Kalmeta, gradonačelnik Grada Zadra, Ivica Vlakić, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra, Vedrana Kevrić, ravnateljica INOVACije, predstavnici Zadarske županije, Zračne luke Zadar i Aerostandarda  te domaćini rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican s prorektorima izv. prof. dr. sc. Nedjeljkom Balić Nižić, izv. prof. dr. sc. Ivankom Stričević, izv. prof. dr. sc. Slavenom Zjalićem i prof. dr. sc. Josipom Faričićem.

Na sastanku su predstavljene i razmotrene mogućnosti i potrebe suradnje s ciljem planiranja i provedbe razvoja znanstvenih, nastavnih i stručnih djelatnosti iz područja aeronautike koja u globalnim razmjerima predstavlja vrlo dinamičnu i progresivnu djelatnost. Aeronautika se temelji na najvišim znanstvenim i tehnološkim standardima, a Zadar je odabran kao jedno od europskih središta koja ispunjavaju vrlo stroge kriterije: od onih geografskih i klimatskih, preko organizacijskih i infrastrukturnih do poslovnih i akademskih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.