Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarsko Sveučilište slavi svoj dan

31.03.2016.

18:38

Autor: Ante Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na svečanoj sjednici rektorica Dijana Vican uručila je priznanja i godišnje nagrade ustanovama, studentima, zaslužnim djelatnicima za prošlu akademsku godinu. Počasni doktorat Sveučilišta u Zadru dodijeljen je Koradu Korleviću, voditelju zvjezdarnice i Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan.

Svi rektori hrvatskih sveučilišta jutros su u malenom špaliru krenuli na svečanu sjednicu. Zadarsko Sveučilište ove godine obilježava 14. obljetnicu osnutka.

Imamo danas 25 odjela, 600 zaposlenih, 5500 studenata, tako da je to i lijepa prigoda proslaviti 14. godinu u društvu naših suradnika, partenra koji su ne samo na nacionalnoj razini, nego i na međunarodnoj. - kaže rektorica Dijana Vican.

Rektorica je uručila priznanja svim zaslužnim institucijama, studentima i djelatnicima. Posebno mjesto bilo je rezervirano za Korada Korlevića, voditelja zvjezdarnice Višnjan i Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan, za izniman doprinos na promicanju astronomije i znanosti kroz znanstveno popularna predavanja, izradom astronomskih instrumenata, razvojem metoda kreativnog mišljenja i njihovu primjenu u edukaciji te projektima zaštite prirode i baštine.

To je prvenstveno priznanje, znači, neštp tog tipa je dokaz da je netko primjetio da ste nešto lijepo napravili, da je to uvijek ugodno vidjeti da netko vidi, uvijek je to na neki način kapara za ono što dolazi, to nije kraj nego jedna stepenica u fazi posla koji se radi. - govori profesor Korado Korlević.

Zadarsko Sveučilište u idućoj godini će se čvršće povezati s gospodarstvenicima, inzistirati na razvoju novih programa, ali i razvoju doktorskih studija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.