Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarskom Centru za socijalnu skrb stigla pisma potpore

08.03.2019.

11:29

Autor: Božidar Kolega

Zadarskom Centru za socijalnu skrb stigla pisma potpore

Zadarskom Centru za socijalnu skrb stigla pisma potpore

Foto: - / -

Danas istječe rok do kada je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar morala dostaviti Upravnom vijeću dodatna objašnjenja određenih točaka upravnog nadzora koji je proveden nakon stravičnog slučaja na Pagu. Centru su u međuvremenu stigla pisma potpore iz Zagreba, Zaboka, Bjelovara...

Kako je najavila predsjednica vijeća Marina Dujmović Vuković nakon što vijeće dobije očitovanje bit će zakazana nova sjednica na kojoj će se odlučivati o sudbini ravanteljice. 

A Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske pozvao je svoje članstvo da se danas, za vrijeme stanke okupe u svim ustanovama ili ispred svojih Centara te da na taj način izraze nezadovoljstvo stanjem u sustavu i pruže podršku zaposlenicima Centra za socijalnu skrb Zadar. Oštro su osudili i medijske istupe ministrice Nade Murganić koja je prozvala i osudila ravnateljicu, kao i djelatnike ovog Centra, a prije nego li je upravni nadzor uopće počeo sa svojim radom.

Djelatnicima zadarskog Centra stigla su pisma potpore njihovih kolega iz Zaboka, zagreba, Belog Manastira, Bjelovara, Velike Gorice, Ogulina...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.