Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadnjega dana ove godine najviše novozaraženih otpočetka pandemije u Zadarskoj županiji

31.12.2021.

11:27

Autor: V.Š./Radio Zadar

Najviše novozaraženih otpočetka pandemija

Najviše novozaraženih otpočetka pandemija

Foto: Stožer CZ / Zadarska županija

Zadnjega dana ove godine - rekordan broj novozaraženih od početka pandemije - 337. Više od pola svih slučajeva je u Zadru, a slijede Biograd s 18, Pakoštane sa 17 i Sukošan 16 novozaraženih. Osim Svetog Filipa i Jakova i Jasenica s deset novih slučajeva, ostali gradovi i općine imaju niže brojeve. 

Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar(186), Benkovac(18), Biograd n/m(8), Nin(7) i Obrovac(2) te općina Bibinje(8), Galovac(4), Gračac(1), Jasenice(10), Lišane Ostrovičke(1), Novigrad(2), Pakoštane(17), Polača(1), Poličnik(8), Posedarje(1), Preko(3), Privlaka(6), Ražanac(3), Sali(3), Stankovci(3), Starigrad(4), Sukošan(16), Sv.Filip i Jakov(10), Škabrnja(5), Vir(2), Vrsi(4) i Zemunik Donji(4).


Jučer je testirano testirano 816 uzoraka, pa je udio pozitivnih testova 42 posto. Pod aktivnim nadzorom je 2004 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 368 osoba. Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar liječi se 47 bolesnika od kojih je 11 na respiratorima. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 14 pacijenata oboljelih od koronavirusa.


Kao i proteklih nekoliko dana porast broja novoozaraženih osoba je očekivan i posljedica je kako većih okupljanja i boravka u zatvorenim prostorima, tako i velikog broja testiranja. I dalje je najveći broj zaraženih mlađih od 30 godina, a od današnjeg ukupnog broja 53 su osobe starije od 60 godina. Većina novooboljelih ima vrlo blage simptome, a stanje u bolnicama je zadovoljavajuće i pod kontrolom. Omikron varijanta virusa za sada nije službeno potvrđena na našem području.


Uz želje za sretnu i zdravu Novu godinu, županijski Stožer Civilne zaštite podsjeća građane da u novogodišnjoj noći ne zaborave da je virus oko nas, te pozivaju da čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.