Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadrani o prosvjedima u Vukovaru

03.09.2013.

12:00

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Moje je mišljenje da je za ćirilicu prerano… moramo poštivati Europu… u Hrvatskoj je hrvatski jezik u Srbiji srpski… neki su od komentara Zadrana na postavljanje dvojezičnih natpisa u Vukovaru.

Saborski zastupnik HDZ-a Branko Kutija kaže kako razumije ponašanje ljudi u Vukovaru. 

S jedne strane imate velik broj žrtava, a praktički niti za jednu žrtvu nije nitko odgovara, a s druge strane se postavlja ta ćirilica. Za mene je još problematičnija izjava, ako sam je dobro razumio gospodina Pupovca koji je s dosta ružnim nazivom okarakterizirao ljude koji prosvjeduju. S druge strane ti predstavnici Srba ne čine praktički ništa da se otkriju zločinci. To je temeljno pitanje. Nerealno je očekivati da čovjek koji je izgubio dva sina da bude mrtav hladan i da promatra postavljanje tih ćiriličnih natpisa u Vukovaru. 

Savršeno je jasno da se Ustav mora poštivati – kaže SDP-ova saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović. 

Napad na ustavno uređenje mislim da je ozbiljan napad. Svi oni koji sada protestiraju zbog toga što se primjenjuje Ustav na kraju krajeva i zakoni Statut samog Grada Vukovara i to oni koji su u to vrijeme to odobrili i donijeli takvu odluku, a podsjetimo da je to bilo za vrijeme koalicije HDZ-a i SDSS-a, da istu tu situaciju danas imamo na Udbini, gdje je koalicija koja savršeno dobro funkcionira HDZ-a i SDSS-a , dakle to tada nije smetalo. Očito je, ja bih ovdje ponovila i što je rekao predsjednik Josipović da oni koji to rade dobro znaju da se poigravaju s osjećajima  ljudi, sa njihovim teškim tragedijama i da to nije dobar način – smatra Ingrid Antičević Marinović.

 

U nastavku poslušajte anketu sa zadarskih ulica:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.