Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadrani pohrlili po nove tv prijamnike:Došla sam zbog supruga, da imam mira

05.11.2020.

10:52

Autor: Filip Buzov

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

Zadarska županija danas prelazi na novi TV signal, onaj stari ugašen je točno u ponoć. Iako se većina naših sugrađana već prilagodila novoj tehnologiji, bilo je i onih koji su jutros ostali neugodno iznenađeni kada im se na ekranu umjesto omiljene tv emisije pojavila crna slika.

Kako doznajemo, i oni koji su već unaprijed instalirali tv programe to su danas morali učiniti ponovno. Za one koji imaju starije televizore tu je i novi trošak - oko 200 kuna koliko će morati izdvojiti za samostalni prijamnik novog - DVB - T2 signala.

Evo što smo jutros zabilježili u kratkoj anketi ispred jedne trgovine elektroničke opreme: Znala sam da prelazimo na novi signal, ali ja vam ni ne gledam televiziju, to radi moj suprug koji je jutros ostao bez slike i radi mira sam došla ...........Kupio sam majci tv, ali ne može primati taj novi signal, a prijamnik me koštao 170 kuna... Sinoć sam se pripremio da ću pogledati film, kada ono točno u ponoć nestane slika, za prijamnik sam izdvojio malo manje od 200 kuna, a što mislim o svemu znat ću kada vidim novu sliku..hahah...Ništa ne mislim, apsolutno ništa o svemu ovome, tehnologija ide naprijed prilagodi se i gotovo ...... Srećom imam TV koji novi signal već podržava, ali i prije koju godinu smo već mijenjali signal, nadam se da neće uskoro i po treći put...-  neke su od rekacija naših sugrađana.
 

ANKETA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.