Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadrani u šetnji: Bura ljude čini žveltima

17.01.2021.

13:25

Autor:

Marko Dimic/PIXSELL, ilustracija

Marko Dimic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Unatoč najavama o velikim minusima i na obali, Zadrani su se jutros probudili ipak s jednim stupnjem iznad ništice. No, mnogima je i ta temperatura preniska za izlazak iz kuće, dok drugima ni tako hladno vrijeme bez sunca nije smetalo da uživaju u jutarnjoj kavi za van ili u šetnji gradom.

 

Dobro zabundani, brojni Zadrani nisu unatoč današnjoj hladnoći odustali od svog nedjeljnog rituala - kave u gradu ili šetnje. Doduše na kavu na štekatu još ćemo pričekati, kako se predviđa barem mjesec dana, ako ne i duže, a od šetnje gradom može nas spriječiti samo snježna vijavica. Evo što su nam rekli neki od Zadrana koje smo sreli na "Branimiru":

- Je mi zima, ali mi je drago biti vani. To je zdravo. 

- Ne pijem kavu, ali šećem. Sa psom napravim oko pet kilometara. Bili smo vani već u sedam sati jutros.

- Malo je hladno, ali ništa strašno. Izišla sam samo da budem malo na zraku i prošećem. 

- Ovo je sada vrime takvo. Ovo je "zeman" od zime. Bura čini ljude "žveltima".

A mnoge obitelji s malom djecom ovaj vikend i dane prije njega iskoristili su za odlazak na snijeg u Liku. Za razliku od Mukinja, gdje je jučer skijalište i sanjkalište zbog velikoga broja posjetitelja bilo zatvoreno, na Cvituši, Zadranima najbližem zimskom izletištu danas nema gužve, kaže nam Hrvoje Račić. Dodaje kako je uglavnom riječ o izletnicima iz Dalmacije - od Splita do Zadra. 

A oni koji žive na rubnim dijelovima Zadra, jutros su čak mogli i vidjeti koju sramežljivu pahuljicu snijega, koja je vjerojatno dolepršala nošena burom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.