Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadrani zajedno za Onkološki odjel

22.02.2017.

18:06

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarni koncert pod nazivom "Zajedno za život" namijenjen je osnivanju, izgradnji i opremanju Onkološkog odjela Opće bolnice Zadar. U HNK Zadar nastupaju zadarske klape i izvođači, a ovaj koncert se nastavlja na prošlogodišnju akciju ansambla Ars Cantabile "Zajedno za život".

Za sada je potvrđeno da će na koncertu u četvrtak 23.2. od 20 sati nastupiti Davor Pekota i klapa Niko, klape Donat i Kaleta, ženska klapa Škuribanda, Ernesto i grupa Jet Set, Marina Tomašević, Ivica Sikirić Ićo, Krešo Perović, Jure Brkljača i ansambl Ars Cantabile. Narednih dana očekuje se da će se akciji i koncertu priključiti  još neki izvođači.

Davor Pekota o sudjelovanju u ovoj umanitarnoj akciji je za program Radio Zadra kazao:

         Nije važna samo količina novaca koji će se sutra skupiti već je važno i senzibilizirati javnost, da ljudi počnu misliti o tom Odjelu da nam to treba, Zadar je veliki grad , imamo sve više tih malignih bolesti, treba vidjeti kako se uključiti u sve to i pomoći na neki način.

Uz humanitarni koncert "Zajedno za život" u sklopu akcije održat će se i prodajna izložba slika koje donira Slovensko kulturno društvo Lipa, a koja će se održavat u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice do 4. ožujka 2017., kazala nam je organizatorica humanitarne akcije i koncerta Tatjana Bajlo. Suorganizator je ženska klapa Škuribanda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.