Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadržava se broj linija i putovanja prema otocima

17.12.2016.

10:54

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otočani mogu biti zadovoljni državnim proračunom za iduću godinu- tvrde u Otočnom saboru. Predsjednik Udruge Denis Barić ističe kako su izdvajanja za otoke viša od lanjskih ali i ranijih godina. Povećana je stavka za subvenciju pomorskih državnih linija.

Predsjednik Udruge Denis Barić ističe kako je jedna od najvažnijih stavki povećanje subvencija za redovite pomorske putničke i brzobrodske linije, s ovogodišnjih 270 na 310 milijuna kuna za 2017-u.

           Nakon uvida u stavke za Agenciju za obalni linijski pomorski promet možemo biti zadovoljni. Jedna od najvažnijih stavki je povećanje subvencija za redovite pomorske putničke i brzobrodske linije, s ovogodišnjih 270 koliko je bilo nakon rebalansa, na 310 milijuna kuna za 2017-u. S druge strane, zadovoljni jsmo jer je održana riječ iz naših rasprava vezano za zadržavanje broja linija i broja putovanja prema otocima, kaže Barić za Radio Zadar.

Barić navodi da je i za subvenciju prijevoza vode predviđeno 11 milijuna 200 tisuća kuna, što je milijun i pol kuna više za ovu stavku. Više o tome kako su potrebe otočana zastupljene u državnom proračunu poslušajte u Pomorskoj večeri koja se u ponedjeljak 19.prosinca emitira iz Zadra.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.