Hrvatski radio

Radio Zadar

12:07 / 21.06.2021.

Autor: Filip Buzov

Zahuktava se turistička sezona

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

Prema podacima sustava eVisitor, ovoga vikenda u Zadarskoj županiji udomaćili smo 40 - tak tisuća turista, dok primjerice grad Zadar u prvih dvadeset dana lipnja bilježi skok od 63 posto u dolascima u odnosu na isto razdoblje lani.

Po svemu sudeći pred nama je daleko bolja turistička sezona u odnosu na lanjsku - naravno to je, dobrim dijelom i očekivano, s obzirom da sada na raspolaganju imamo i cjepivo, a tu je i osmišljena kampanja Stay safe in Croatia, ali prije svega iskustvo iz lanjske sezone. Iz HTZ-a već su se pohvalili kako je 18. lipnja u jednom danu premašena brojka od 200 tisuća turista, a veseli kako dobar dio turista stiže i Zadarsku županiju, evo brojki nakon još jednog udarnog vikenda  .... 40 tak tisuća turista smo udomaćili za ovaj vikend, neki su još uvijek ovdje, a i cijele brojke ovoga lipnja nam zaista ulijevaju onako dobar optimizam, već smo u lipnju ostvarili 500 tisuća noćenja u županiji, za razliku od prošle godine stojimo puno, puno bolje..... kazala nam je direktorica županijskog TZ-a Mihaela Kadija.

I podaci iz TZ-a grada Zadra govore o dobrom početku. Lipanj do sada već bilježi preko 60 posto više dolazaka, turista je primjerice do 20. lipnja registrirano blizu 19 tisuća, dok je ih lani u istom razodblju bilo blizu 11 tisuća. Domaćih gostiju je najviše, a zatim slijede Nijemci, Austrijanci i Slovenci.

 

Udio broja turista prema vrsti objekta ( grad Zadar) 

 

HOTELI: 43,87%

 

OBJEKTI U DOMAĆINSTVU: 32,12%

 

OSTALI UGOSTITELJSKI SMJEŠTAJ: 9,58%

 

KAMPOVI: 9,48%

 

NEKOMERCIJALNI SMJEŠTAJ: 4,95%

 

direktorica TZ - a Zadarske županije M.Kadija:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.