Hrvatski radio

Radio Zadar

Zahvaljujući centru Višnjik , Zadar sve više prepoznat i kao sportsko - rekreacijska destinacija

05.07.2022.

14:51

Autor: Filip Buzov

uređenja igrališta za padel u sklopu kompleksa športskog centra Višnjik

uređenja igrališta za padel u sklopu kompleksa športskog centra Višnjik

Foto: FB / HRT Radio Zadar

Razni klubovi s kontinenta tu često znaju odraditi pripreme i to izvan ljetne sezone, sadržaj koriste i strani rekreativci, a tu je i sve veći broj sportskih natjecanja koje je ranije zaustavila pandemija. 

Višenamjenska sportska dvorana i zatvoreni bazen perjanica su Višnjika koji je posljednjih godina dobio uređene atletske staze, nogometna i košarkaška igrališta, tu je i nekoliko vanjskih terena sa raznim spravama za vježbanje, nakon uspješne organizacije Davis kupa - niknulo je i desetak novih teniskih terena... koji su gotovo redovito popunjeni. Ovih dana dovršavaju se i novi tereni za sve popularniji sport na svijetu koji kombinira tenis i skvoš. Priča će biti zaokružena nakon gradnje hotela i otvorenog bazena - kaže nam direktor Višnjika Denis Karlović koji u sportskom turizmu vidi velik potencijal : "Sportski centar se razvija u dva pravca, jedan je da se svim građanima grada Zadra omogući sport i rekreaciju na jednoj svjetskoj razini, a s druge strane da kroz infrastrukturu ŠRC-a Višnjik promoviramo Zadar kao jedan od centara razvoja sportskog turizma .


Hrvatska odbojkaška reprezentacija napravila je u gradu Zadru šestdeset tisuća noćenja, i sad ovo upravo završeno europsko prvenstvo u mažoret sportu imalo je preko četiri tisuće natjecatelja i tri tisuće u pratnji osoba, znači imamo sedam tisuća ljudi koji su tu došli i napravili su u tom vikendu preko 20 tisuća noćenja, i to su zaista impresivne brojke ne računajući promociju Zadra kroz te velike sportske priredbe.

Denis Karlović, direktor ŠRC Višnjik

Naravno, priredbe ne moraju imati sportski predznak, u rujnu se, već je poznato, vraća Infobip - konferencija iz IT sektora zbog koje u Zadar prošle godine stiglo 3 tisuće posjetitelja.

Denis Karlović, direktor ŠRC Višnjik

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.