Hrvatski radio

Radio Zadar

Zaklada male Stephanie pomaže zadarskoj pedijatriji

19.12.2013.

15:26

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Roditelji male Stephanie Milda, Anita i Ivica, uime nedavno utemeljene Zaklade za Arnold- Chiarijevu malformaciju, Odjelu predijatrije su uručili dva infuzomata, vrijedna 26.500 kuna.

Svjesni činjenice da bez pomoći dobrih ljudi, njihova djevojčica Stepahnie vjerojatno nikada ne bi otišla na skupu operaciju u inozemstvo, njezini roditelji su, kroz tek osnovanu zakladu odlučili pomoći upravo dječjem odjelu zadarske bolnice.

To vam je otprilike potrošni materijal, to ne izgleda veliko, ali koristi se svakodnevno i više puta, no nažalost kvari se i toga nam treba uistinu svakodnevno

rekao je šef pedijatrije dr. Neven Milić. 

Da nije bilo nimalo lako utemeljiti fondaciju za Arnold - Chiarijevu malformaciju svjedoči podatak da je nakon višemjesečnih birokratskih prepreka Zaklada ipak registrirana potkraj studenoga. O njenim temeljnim zadaćama govori Stephanina majka Anita Milda, koja ističe da će Zaklada osim novčano pomagati i na druge načine. 

Zaklada će pomagati oboljelima od te malformacije, bazirat ćemo se na mozak, a osim novčano pomagat ćemo i stručnim savjetima,

rekla je Anita Milda. 

Daniel Švenda iz Zaklade dodaje kako je dugoročan cilj da Zaklada obuhvati i teška tumorska oboljenja na mozgu. Novinare je zanimalo kakvo je trenutačno zdravstveno stanje djevojčice.

U rujnu smo bili na godišnjoj kontroli, Stephanie se dobro osjeća, narasla je nekih dvadesetak centimetara, krenula je u vrtić, dogodine kreće u školu. U redu je,

rekla je A. Milda. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.