Hrvatski radio

Radio Zadar

Zakupcima gradskih poslovnih prostora smanjena zakupnina

23.03.2021.

14:52

Autor: Filip Buzov

Marko Dimic/PIXSELL ( ilustracija)

Marko Dimic/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

U nastavku sjednice Gradskog vijeća usvojena je odluka kojom se želi olakšati poslovanje zakupcima javnih površina. Primjerice, kako bi takve zakupce rasteretili avansnog plaćanja 20, odnosno 30 posto od iznosa ukupne zakupnine, omogućeno je plaćanje na mjesečnoj razini.

Također, tu je uz određeni popust i mogućnost plaćanja unaprijed za cijelu godinu.

A zbog tehničkih poteškoća na koje se požalio dio oporbenih vijećnika sjednica je kod ove točke nakratko prekinuta, a zatim i nastavljena.

U nastavku je usvojena odluka o privremenom umanjenju i oslobođenju od plaćanja zakupnine poslovnih prostora, a što su vladajući predstavili kao dio ekonomskog paketa pomoći za poduzetnike pogođene koronakrizom.

 

Detalji odluke

ODLUKU o privremenom umanjenju i oslobođenju od plaćanja zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zadra za razdoblje od 1. travnja 2021. do 31. svibnja 2021. godine

Članak 1. Zakupnicima poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zadra, koji imaju sa Gradom Zadrom sklopljen ugovor o zakupu poslovnog prostora, a koji obavljaju svoju djelatnost neprekidno tijekom cijele godine, umanjuje se iznos zakupnine za 50 % za razdoblje od 1. travnja 2021. godine do 31. svibnja 2021. godine.

Članak 2. Zakupnicima poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zadra, koji imaju sa Gradom Zadrom sklopljen ugovor o zakupu poslovnog prostora, a koji ne obavljaju svoju djelatnost tijekom cijele godine, umanjuje se iznos zakupnine za 25 % za razdoblje od 1. travnja 2021. godine do 31. svibnja 2021. godine.

Članak 3. Zakupnici poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zadra, koji se bave tradicijskim i umjetničkim obrtima te zakupnici putničke agencije, a koji imaju sa Gradom Zadrom sklopljen ugovor o zakupu poslovnog prostora, oslobađaju se plaćanja zakupnine za razdoblje od 1. travnja 2021. godine do 31. svibnja 2021. godine.

Članak 4. Mjere iz članka 1.,članka 2. i članka 3. ove Odluke primjenjivat će se na sve zakupnike poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zadra ukoliko imaju podmirene dospjele obveze po osnovi zakupnine poslovnih prostora nastale do 30. rujna 2020. godine, s rokom podmirenja do 31. ožujka 2021. godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.