Hrvatski radio

Radio Zadar

Zanimanje za najam poslovnih prostora u Centru puno veće od očekivanja

02.03.2021.

11:23

Autor: Anita Perica

izvor: Centar za kreativne industrije - Zadar

izvor: Centar za kreativne industrije - Zadar

Foto: - / -

Tijekom ovoga mjeseca očekuje se otvorenje zadarskog Centra kreativnih industrija – specijaliziranog inkubatora na Relji koji će udomiti poduzetne ljude iz kreativnog sektora, poput IT-a i audiovizualne industrije.

Za zakup poslovnih prostora u Centru stiglo je više od 20 pisanih prijava, a puno je i usmenih upita budućih korisnika.

Građevinski dio posla je gotov, u tijeku su završni radovi na opremanju objekta i ne bude li nepredviđenih poteškoća Centar za kreativne industrije na Relji mogao bi tijekom ovoga mjeseca otvoriti vrata korisnicima:

       U prvom mjesecu smo predali zahtjev za tehnički pregled i očekujemo da ćemo uskoro dobiti datum tehničkog pregleda, ako sve bude u redu nakon dobivanja uporabne dozvole idemo u useljenje i otvaranje samog Centra…
-doznajemo od Katarine Colić, ravnateljice Ustanove INOVAcija koja je povlačenjem novca iz europskih fondova osigurala gotovo 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju i opremanje ovog specijaliziranog inkubatora:

       Mi imamo jako velik interes za najam poslovnih prostora u samom Centru i isto tako za najam multifunkcionalne dvorane i za najam tonskog studija. Moram reći da je interes puno veći nego što smo očekivali, što je jako dobro i za nas i za razvoj našeg grada naravno…

Ukupna vrijednost projekta iznosi 30 milijuna kuna. 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava, rekli smo, povučeno je iz Europske unije, ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta dalo je 2 milijuna kuna, a ostatak sredstava je osigurala Zadarska županija. Centar za kreativne industrije ima tri suvremeno opremljene dvorane za sastanke, tonski studio, coworking prostor, multifunkcionalnu dvoranu i druge sadržaje koji će, želja je, pomoći iznjedriti uspješne buduće poduzetnike.

 

Katarina Colić - tonski isječak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.