Hrvatski radio

Radio Zadar

Zaplovila Dalmacija - eko tanker TNG-a

27.11.2015.

11:47

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primopredaja MT Dalmacije održana je danas u južnokorejskom brodogradilištu SPP Shipbuilding. MT Dalmacija moderni je eko dizajn product tanker nosivosti 49.990 dwt-a, i treća u nizu novogradnji preuzetih iz koreanskih brodogradilišta u 2015.

Tim se porinućem ukupna nosivost flote Tankerske Next Generation povećala na 250.000 dwt, a u predstojećim tjednima očekuje se i isporuka šestog tankera u floti – MT Pag čime de se ukupna nosivost flote povećati na 300.000 dwt. S tom isporukom flota Tankerske Next Generation d.d. broji pet operativnih brodova, budući da će MT Dalmacija odmah biti predana unajmitelju, koji će koristiti brod sljedeće tri godine s ugovorenom vozarinom od oko 17.750 USD po danu.

Unajmitelj ima pravo produžiti ugovor za još godinu dana za oko 19.750 USD po danu. Vozarina za MT Dalmaciju ugovorena je još potkraj lipnja ove godine i prati iznos dogovoren u svibnju za MT Zoilo, te će dodatno pridonijeti osnaženju financijske pozicije društva.

Proširenje flote s MT Dalmacijom, modernim eko tankerom dizajniranim da optimizira performanse povedat de učinkovitost cjelokupnog poslovanja Tankerske Next Generation. Visoka kvaliteta izrade ove novogradnje te naša profesionalna i homogena posada, minimaliziraju rizike poslovanja na moru, dok de sklopljeni srednjoročni brodarski ugovor na vrijeme osigurati stabilnost novčanog tijeka i pridonijeti naporima managementa da se ostvare strateški planovi društva, izjavio je predsjednik Uprave TNG-a Johm Karavanić. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.