Hrvatski radio

Radio Zadar

Zaplovite kamenim brodom uz Jader i Idassu

22.12.2015.

13:56

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Đir po gradu u srijedu se nastavlja nesvakidašnjom plovidbom. Od 11.30 sati s Narodnoga trga zaplovite i vi kamenim brodom, kroz romantičnu šetnju, ulicama i trgovima Zadra, kroz koje će Vas provesti Jader i Idassa.

Ova kazališna predstava u pokretu, bezvremenska je ljubavna saga o gradu, kroz koju se isprepliće niz povijesnih zanimljivosti. Postanite i vi dio romantičnog Zadra, u originalnoj šetnji kroz prostor i vrijeme, koju Vam darujemo u ove blagdanske dane. Pridružite se Idassi (Gabrijela Meštrović-Maštuko) i Jaderu (Dragan Veselić), koje će pjesmom i gitarom pratiti Šime Ivčić.

Premijera "Povijesnog đira po gradu" održala se 23. prosinca 2013. godine u sklopu manifestacije Đir po gradu u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, točno prije dvije godine. 

Ako želite ovu romantičnu priču o Zadru zadržati u trajnoj uspomeni, ili je u ovim blagdanskim danima darovati obitelji, prijateljima, poslovnim partnerima, knjigu „Spomenar Za dar - Plovidba kamenim brodom", možete naći u Gradskoj loži, po promotivnoj, blagdanskoj cijeni. Darujte ljubav, uspomene i sjećanja.

 Autorica projekta je naša kolegica Ana Dobrović, a organizator Narodni muzej Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.