Hrvatski radio

Radio Zadar

Zapošljavanje žena u nepovoljnom položaju

16.03.2018.

11:14

Autor: HRT centar Zadar

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Zaželi - program zapošljavanja žena, projekt je koji je danas predstavljen u Svetom Filipu i Jakovu, a financira se iz Europskog socijalnog fonda. Ova općina je prva jedinica lokalne samouprave u Zadarskoj županiji kojoj su odobrena bespovratna sredstva - 918 tisuća kuna.

Provedba projekta započela je 25. siječnja ove godine potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a trajat će do 25. srpnja 2020. godine. Projekt će provoditi Općina Sveti Filip i Jakov, kaže Darko MikasTo će omogućiti obrazovanje i zapošljavanje četiri žene u nepovoljnom položaju, u našem slučaju je već proveden natječaj za zapošljavanje i imamo četiri žene koje su u ciljanoj skupini. One su gospođe od pedeset godina, znači teže zapošljive žene koje će dobiti edukaciju u području njegovateljica za pomoć starijim i nemoćnim osobama.  Četiri zaposlene žene svakodnevno će pružati pomoć za 16 krajnjih korisnika kojima će ovaj projekt omogućiti jednostavnije, zdravije i sretnije življenje. Samo trajanje projekta će biti 30 mjeseci a žene će se zaposliti na 23 mjeseca, kazao je Darko Mikas iz općine sv. Filip i Jakov.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.