Hrvatski radio

Radio Zadar

Zarađivao na ilegalnim "poker-aparatima"

08.04.2022.

16:12

Autor: Radio Zadar/PU zadarska

Policija otkrila ilegalne "poker-aparate"

Policija otkrila ilegalne "poker-aparate"

Foto: Britta Pedersen/dpa/DPA/PIXSELL / ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo nedozvoljena igra na sreću.


Sumnjiči ga se da je s ciljem pribavljanja imovinske koristi, u prethodnom periodu od točno neutvrđenog dana do 27. veljače 2022. godine na širem benkovačkom području, bez odobrenja nadležnog tijela obavljao djelatnost javnog priređivanja, obavljanja ili promicanja nedozvoljenih igara na sreću, tako što je u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta u njegovu vlasništvu postavio i stavio u upotrebu dva aparata za igru na sreću bez nadzornih markica Ministarstva financija.


Aparati su mu oduzeti te je po nalogu Županijskog suda u Zadru, uz nazočnost djelatnika Porezne uprave, izvršena pretraga privremeno oduzetih aparata kojom je utvrđeno postojanje nelegalnog programa za igre na sreću, te kako aparati nemaju markice Ministarstva financija. U aparatima je pronađen i „acceptor“ za prihvat papirnatog novca koji se ne smije nalaziti u aparatima za zabavu te novac u iznosu od preko 700 kuna.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.