Hrvatski radio

Radio Zadar

09:40 / 01.04.2020.

Autor: rzd

Zaraza ne jenjava, još 4 nova slučaja, 3 veza s Biogradom, ukupno 39,

Zaraza ne jenjava, još 4 nova slučaja, 3 veza s Biogradom, ukupno 39,

Zaraza ne jenjava, još 4 nova slučaja, 3 veza s Biogradom, ukupno 39,

Foto: - / -

Uz četiri nova slučaja, zaraženih je na području Zadarske županije s današnjim danom ukupno 39. Tri slučaja od ovih novooboljelih su povezani sa žarištem u Biogradu, a riječ je o kontaktima. U samoizolaciju je stavljeno 656 osoba, od jučer novih 25 koji su mogući zaraženi i prenosioci zaraze.

 

Alan Madić voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar, zahvalio se svima koji provode propisane mjere, jer je zaraza pod kontrolom. Saznali smo to na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije. 

 

Šime Vicković načelnik stožera CZ Zadarske županije najavio je da će propusnice za fizičke osobe koji nemaju OPG, izdavati stožeri općina u kojima se nalazi njihova parcela koju namjeravaju obrađivati. U zahtjevu će morati navesti česticu i katastarsku općinu u svom zahtjevu.
Jednako tako p
ropusnice za osobe kojima je potrebno dostaviti hranu, oni koji imaju tu potrebu i prijavili su  vitalne potrebe morat će tražiti zahtjev u mjestu gdje se nalaze oni o kojima skrbe. 

  
Željko Čulina - ravnatelj Opće bolnice Zadar rekao je da se čeka nalaz za 21 osobu. Na Odjelu Covid od njih 17 jedna je pacijentica teško, ostali su u zadovoljavajućem stanju.

Od oboljelih dva su pozitivna liječnika, 28 ih je u samoizolaciji- ukupno 62 djelatnika zadarske bolnice su izvan službe zbog toga. 


Policija je zabilježila jedno kršenje samoizolacije, a 67 osoba je vraćeno i nije propušteno na policijskom punktu jer nisu imali valjane propusnice. Izrečena su i tri upozorenja zbog okupljanja pred trgovinama. Inače, pet je policijskih službenika u samoizlolaciji, 4 policajca i jedan namještenik, rekao je Anton Dražina načelnik PU Zadarske.

 

Načelnik PU Zadarske Dražina

A. Medić epidemiolog

Ž. Čulina ravnatelj OB Zadar

Š. Vicković načelnik Stožera CZ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.