Hrvatski radio

Radio Zadar

Zaraženih učenika u Zadarskoj županiji 161, prelazi li se na C-model?

26.10.2021.

11:56

Autor: Suzana Jakšić Mandić

ilustracija: Hrvoje Jelavić / Pixsell

ilustracija: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: - / -

U osnovnim i srednjim školama na području Zadarske županije koronavirusom trenutačno je zaražen 161 učenik, 177 ih je u samoizolaciji, a među zaposlenicima u školama je 32-oje pozitivnih i 10-ero u samoizolaciji. Koliki su izgledi da školarci idući tjedan prijeđu svi na on-line nastavu ?

 Županijski pročelnik za školstvo Ivan Šimunić za naš je program izjavio kako će odluka o eventualnom prelasku na on-line nastavu biti donešena 2. odnosno 3.studenog kad završavaju školski praznici, sve naravno u skladu s odlukama Nacionalnog stožera i resornog ministarstva: Za sad je očito da neće biti produljenja praznika već će se prelaziti na C model gdje je to potrebno, vidjet ćemo kako će biti od škole do škole. Imamo dvije škole koje rade po C-modelu, nadaju se da će nakon praznika moći nastaviti po A modelu. Ne želim to govoriti koje su zbog samih učenika, već smo imali dvije-tri po C modelu pa su se vratile A-modelu - kazao je za program Radio Zadra pročelnik Šimunić.

O načinu na koji će se nakon praznika odvijati nastava u školama na području grada Zadra , pitali smo i gradskog pročelnika za školstvo Josu Nekića. Od njega doznajemo kako je učenika zaraženih koronom u Zadru 50, a zaposlenika 16 : To još uvijek nije alarmantna situacija da bi razmišljali o promjeni modela nastave -na ukupan broj učenika zaraženih još uvijek nije niti jedan posto, ali u protekla dva-tri tjedna broj zaraženih vidljivo raste. Ja kao resorni pročelnik mogu pozvati roditelje i zaposlenike da se cijepe, nećemo pandemiju suzbiti na drugi način. Stanoviti rizici cijepljenja ne nadilaze mnogostruku korist - poručuje pročelnik Nekić. 

Pratimo situaciju i reagirat ćemo na vrijeme, zaključuju pročelnici za školstvo:  

Županijski pročelnik Šimunić

Gradski pročelnik Nekić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.