Hrvatski radio

Radio Zadar

Zaredale se krađe, evo što savjetuje policija ...

27.07.2021.

10:04

Autor: PU zadarska/Hrt Radio Zadar

Slavko Midzor/PIXSELL ( ilustracija)

Slavko Midzor/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

Zadarska policija javlja o nizu krađa tijekom jučerašnjeg dana. Na meti drskih kradljivaca ovoga su puta bile i skupocjene SUP daske bez kojih je vlasnik ostao u Ždrelcu .

U subotu je u Ždrelcu nepoznati počinitelj otuđio dvije daske za veslanje – Sup u vlasništvu 62-godišnjaka . Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.

Jučer rano ujutro u ulici Ante Starčevića u Zadru, nepoznati počinitelj je 61-godišnjaku otuđio putnički kofer. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.

Jučer je na području uvale Biskupljača na Viru nepoznati počinitelj iz mora otuđio metalne lance za osiguranje broda u vlasništvu  55-godišnjaka . Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatih  počinitelja se državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog krađe.

 Jučer prijepodne na Liburnskoj obali u Zadru, nepoznati počinitelj je iz ruksaka 68-godišnje državljanke Švicarske otuđio novčanik. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.

Savjeti za siguran odmor:

 Još jedanput savjetujemo građanima i gostima da stvari ne ostavljaju bez nadzora na plažama, u kafićima i klubovima, te da po izlasku iz kuća, stanova, apartmana i kamp kućica zatvore prozore i zaključaju vrata.

Također, pozivamo građane da ne ostavljaju vrijedne stvari bez zaštite, posebice ne na jednom mjestu, te da dokumente i kreditne kartice uvijek drže odvojeno od novca.

Novčanik, ako je to moguće uvijek treba nositi u prednjem džepu ili u torbici oko pasa, a na plažu ne treba nositi veći iznos novca, kao ni vrjednije stvari.

Savjetujemo građane također da zaključavaju parkirana vozila te da na sjedištima ne ostavljaju vrijedne predmete koji mogu biti mamac kradljivcima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.