Hrvatski radio

Radio Zadar

Zasad će samo šest škola 4. i 5.11. imati online nastavu, ostali idu uživo!

29.10.2021.

10:42

Autor: Filip Matijević

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Neće sve škole u Zadarskoj županiji imati online nastavu sljedećeg četvrtka i petka, 4. i 5.11. Županijski Stožer je u konzultaciji s epidemiolozima dao preporuku školama da nastavu za dane 4. i 5.11. održavaju po A modelu, a na model C škola može prijeći ako to zahtijevaju epidemiološki uvjeti.

Trenutačno je online nastavu za kraj sljedećeg tjedna zatražilo šest škola, kaže za Radio Zadar županijski pročelnik za školstvo Ivan Šimunić:

- Ministar obrazovanja Fuchs je uoči sjednice Vlade dao izjavu drugačiju od premijerove koja je išla k tome da se ovisno o stanju u školi odlučuje o prelasku na C model. Naš stožer je jučer imao sastanak na kojem je zauzeo stav da se školama preporuči A model, a da se na C model ide gdje je potrebno. Do ovog trenutka je prelazak na online nastavu zatražilo šest škola jer je u njima situacija takva da nije objektivno moguće odražavati nastavu.

 

Iz priopćenja Stožera civilne zaštite Zadarske županije:

S obzirom da se u javnosti govori o prelasku svih škola na on - line nastavu te da Stožer civilne zaštite Zadarske županije ne donosi Odluke o načinu održavanja nastave u školama, već to rade lokalni stožeri uz suglasnost osnivača, županijski Stožer je u konzultaciji sa Službom za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dao preporuku školama da nastavu za dane 4. i 5. studenog održavaju po A modelu, a na model C škola može prijeći ako to zahtijevaju epidemiološki uvjeti. UO za obrazovanje, kulturu i sport Zadarske županije o tome je obavijestio sve škole kojima je osnivač Zadarska županija. U obavijesti uz ostalo stoji da prelazak na drugačiji model održavanja nastave mora biti proveden sukladno dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2021./2022., kojeg je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u kolovozu 2021. godine. U tom dokumentu je naveden način promjene modela nastave, te su ravnatelji škola zamoljeni da postupaju sukladno navedenom i osnivaču dostavite traženu dokumentaciju, ukoliko imaju potrebu mijenjati model nastave.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.