Hrvatski radio

Radio Zadar

Zaštitite vodovodne instalacije!

22.02.2018.

16:42

Autor: HRT centar Zadar

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Prema meteorološkim najavama, tijekom nedjelje na području Zadra postoji mogućnost za sniježne oborine. U pripravnosti su vozila zimske službe te će u slučaju snijega prometnice biti čišćene prema utvrđenom planu, objavljeno je na stranicama Grada Zadra.

Pripravne su i gradske komunalne tvrtke za održavanje javnih pješačkih i parkirališnih zona te perivojnih površina. Vodovod poziva građane da zaštite vodovodne instalacije od smrzavanja. 

U slučaju snježnih padalina ili poledice mole se vlasnici odnosno korisnici stambenih, poslovnih i javnih prostora da sukladno Odluci o komunalnom redu pravovremeno pristupe čišćenju prilaznih putova od svojih objekata do javnih površina, a sve sudionike u prometu da se prilagode uvjetima na cestama.

Iz Grada podsjećaju kako se o uklanjanju snijega i leda s kolodvora, posebnih parkirališta, tržnica na malo i sličnih prostora, brine pravna osoba koja tim površinama upravlja ili se njima koristi. Također, o uklanjanju snijega i leda s pločnika uz zgrade brinu se vlasnici zgrada, odnosno vlasnici ili korisnici stanova i poslovnih prostorija u zgradi. O uklanjanju snijega i leda s pločnika uz kioske i pokretne naprave, brinu se njihovi vlasnici, odnosno korisnici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.