Hrvatski radio

Radio Zadar

Zašto Diklo čeka sanaciju rive?

29.09.2015.

11:50

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradski ogranak HSLS-a Zadar uputio je preko svojeg vijećnika MO Dikla, zahtjev vezan za rješavanje komunalnog problema, vezanog za sanaciju i obnovu rive Mali Milin i Suha Punta. Prošla su dva mjeseca od postavljanja pitanja. Odgovora još nema.

Zadarski HSLS uputio je zahtjev mještana Dikla za sanaciju rive. Prenosimo njihovo priopćenje.

Vijećnik HSLS-a MO Diklo napominje da građani samoinicijativno saniraju nastale štete na rivi dugi niz godina, kako bi spriječili nastanak većih štete, bilo materijalnih ili ozljeda šetala, kupača i dr. Stoga građani MO Dikla se pitaju zasto se čeka toliko dugo na sanaciju dotične rive ako postoji projekt.

Na 17. sjednici Gradskog vijeća,od strane HSLS-a postavljeno je vijećničko pitanje vezano za zahtjeve građana MO Diklo, zašto se čeka  dugi niz godina na sanaciju rive Mali Milin i Suha Punta?

S obzirom da je pitanje postavljeno 16. srpnja 2015. na sjednici Gradskog vijeća, smatramo da je krajnje vrijeme da se na postavljena pitanja u primjerenom roku odgovori, te da građani Dikla dobiju odgovor kada ce se njihov zahtjev uvažiti i kada će se konačno krenuti u sanaciju rive.

Predsjednica G.O. HSLS-a Marina Marić je dala podršku ovoj inicijativi, zaključujući da je primarni zadatak je HSLS-a, biti prisutan u svim djelovima grada Zadra i zajedno sa građanima ukazivati i rješavati  komunalne i druge probleme, koji su životni i stvarni.

Također je istakla da se politika ne bi trebala koristiti za nebitne stvari u Gradskom vijeću, bilo da se radi o oporbi ili vlasti, jer to nije smjer politike koja vodi naš grad u svjetlu  budućnost. Zadar ima puno problema,ali i potencijala od poduzetnistva, turizma i drugih sektora.  Netko bi trebao rješiti Rivu na Diklu, to je zadatak politike, zato se biramo i biti ćemo birani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.