Hrvatski radio

Radio Zadar

08:30 / 21.09.2019.

Autor: HRT Radio Zadar

Zašto Hrvatska u 24 godine nije proglasila gospodarski pojas?

Zašto Hrvatska u 24 godine nije proglasila gospodarski pojas?

Zašto Hrvatska u 24 godine nije proglasila gospodarski pojas?

Foto: - / -

Udruga Hrvatsko nacionalno etičko sudište za danas je najavila plovidbu brodovima prema krajnjoj točki Isključivog gospodarskog pojasa hrvatske države, za čije se proglašenje zalaže .

Projekt „Budnica hrvatskog nacionalnog suvereniteta" najavljuje -Actio Popularis - Narodnu akciju proglašenja Isključivog gospodarskog pojasa hrvatske države, prema Konvenciji UN-a o pravu mora iz 1982., ge godine. udrugu inače vode Zvonimir Šeparović i njegova supruga, nekadašnja televizijska novinarka Branka Šeparović koja objašnjava što znači Actio Popularis:

To je značilo da svaki čovjek ili grupa ljudi koji hoće nešto reći, a dokazivo je za opće dobro ima pravo to javno reći. I to je upravo to. Mi mislimo ako je 141 država proglasila nešto što ima i Hrvatska, da je veliko pitanje zašto mi nismo. Drugo. U kartama Ujedinjenih naroda koje su karte kopna, mora itd., zapravo geografsko-političke karte je ucrtan hrvatski gospodarski pojas koji je naš. Da bi mi njega dobili u vlasništvo, to vam je slično kao na vjenčanju. Treba samo jedna riječ. Riječ je proglašavam. Samo jedna riječ i tu riječ se u Hrvatskoj ne može izgovoriti 24 godine.

Branka Šeparović, izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.