Hrvatski radio

Radio Zadar

Zašto županija sistematske ne dogovara u Općoj bolnici ?

22.11.2013.

15:12

Autor: S. J. Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

O sudbini područne osnovne škole u Kolanu koja je u nadležnosti Osnovne škole u Novalji, i sistematskim pregledima zaposlenika županije - s Aktualnog sata županijske skupštine

Na aktualnom satu županijske skupštine HSS ov vijećnik Josip Zubović postavio je pitanje o područnoj osnovnoj školi u Kolanu koja je u nadležnosti Osnovne škole u Novalji, dakle u Ličko-senjskoj županiji iako je Kolan u Zadarskoj. To je zaista jedno čudno stanje koje pokušavamo riješiti i naravno da ne znači da se odričemo Kolana , odgovorio je župan Stipe Zrilić.

"Kad se može očekivati promjena tog statusa škole, ili se možda Zadrska županija odriče općine Kolan i gura je u Ličko-senjsku županiju ? Nemam ništa protiv da se ovaj problem riješi i da se ta škola pripoji Osnovnoj školi u Pagu, o tome smo već i razgovarali, treba dogovoriti statusne promjene sa LS županijom. Naravno to ne znači da se Zadarska županija odriče Kolana, to je lijepa perspektivna općina i mi nemamo nikakav negativan stav prema Kolanu. "

Na aktualnom satu županijske skupštine vijećnica SDP-a Renata Sabljar Dračevac upitala je župana tko obavlja sistematske preglede zaposlenika Županije, ponukana na to, obrazožila je anonimnim pismom jedne djelatnice zadarske bolnice koja je to do sada obavljala.

R.Sabljar Dračevac : " Tko sad vrši sistematske preglede zaposlenika županije i zbog čega to više nije Opća bolnica Zadar u koju se toliko kunemo da nam je svima važna ?

Župan S.Zrilić : " Najlakše je pročitati anonimno pismo, to možemo i sami sebi poslati. Sistematske preglede vrši privatni liječnik po ugovoru, smatrali smo da je to bolje. Vidjeti ćemo nakon ove godine jesmo li bili u pravu. Nije nam želja diskriminirati bolnicu nego napraviti nešto bolje i brže za naše djelatnike. "

Nakon kraće rasprave za i protiv uzgoja školjaka odnosno razvoja turizma, koncesiju na pomorskom dobru na lokaciji u blizini naselja Meka Draga kod Obrovca, u Novigradskom moru, na 10 godina županijska skupština je odobrila tvrtki Seasun iz Zadra.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.