Hrvatski radio

Radio Zadar

Završava ekspedicija Ivice Kostelića i Hrvatske vojske na Velebit

31.01.2018.

08:29

Autor: HRT centar Zadar

Foto: MORH/ M. Čobanović

Foto: MORH/ M. Čobanović

Foto: - / -

Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga i Središnjice za obavještajno djelovanje Glavnog stožera Oružanih snaga zajedno sa skijašem Ivicom Kostelićem završit će danas ekspediciju po Velebitu. Hodnja završava u Velikom Rujnu.

Prije dolaska do cilja, na točki Stap sudionici hodnje odat će počast specijalcu Domovinskog rata Nenadu Mataku - Mehi paljenjem svijeća na mjestu pogibije. Ruta kretanja bila je: Vratnik – Oltari – Zavižan – Skorpovac – Baške Oštarije – Šugarska Duliba – Stapina – Veliko Rujno. Spoj sportskog i vojnog iskustva bit će ključ za uspješnost ekspedicije, kao sportaš vjerujem da mogu pružiti dosta znanja pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga, a s obzirom na to kako je riječ o najelitnijoj postrojbi Hrvatske vojske, siguran sam kako ću i ja od njih puno naučiti, ovaj spoj iskustva zaista je dobitna kombinacija, rekao je Ivica Kostelić uoči ekspedicije te je priznao kako unatoč bogatom sportskom iskustvu, nikada nije sudjelovao u sličnoj ekspediciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

7 h

Nadin 2022

Kušanje vina