Hrvatski radio

Radio Zadar

Završeni svi zemljani radovi na novom rotoru

19.12.2016.

12:31

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vodovodne i kanalizacijske instalacije su rekonstruirane, Čistoća je izravno spojena na Odvodnju, ono što slijedi nakon blagdana je postavljanje rubnika i nosivi završni asfaltni sloj , a sve radove na izgradnji novog rotora Lavčevićevi djelatnici bi trebali dovršiti negdje početkom veljače.

Ovakvoj dinamici izvođenja radova na novom rotoru na križanju Hebrangove i ulice Stjepana Radića nada se pročelnik gradskog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap od kojeg doznajemo i kako se za ovaj infrastrukturni projekt izdvaja milijun i 200 tisuća kuna, od čega MUP financira 750 tisuća kuna.  

Iduće godine rotor bi trebao niknuti na još jednom gradskom raskrižju na kojem su učestale prometne nezgode - onom na križanju Strosmayerove ulice i Nikole Tesle (kod Doma zdravlja). Policijska uprava zadarska prihvatila je prijedlog, ukoliko MUP odobri sufinanciranje i na tom će gradskom raskrižju biti izgrađen rotor, kazao nam je pročelnik Kasap. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.