Hrvatski radio

Radio Zadar

Završeno snimanje norveškog realityja Mesternes Mester

04.10.2019.

19:10

Autor: HRT Radio Zadar/Zadarska županija

Foto: Zadarska županija

Foto: Zadarska županija

Foto: - / -

U Ninu je ovih dana pala zadnja klapa na snimanju realityja Mesternes Mester kojeg je norveška produkcijska kuća Rubicon tijekom rujna snimala na području Zadra i Zadarske županije .

Atraktivni kadrovi koji su poslužili kao kulisa za natjecanja norveških sportskih zvijezda na tv ekranima će biti prikazani u siječnju 2020. godine kada kreće emitiranje vrlo popularnog realityja Mesternes mester kojeg Norvežani jako vole i kojeg proteklih deset sezona gledaju cijele obitelj. U dovođenju i realizaciji showa Mesternes Mester pomogla je Hrvatska turistička zajednica, voditelj Ureda u Stockholmu Vedran Sušić, podršku snimanju pružili su Filmski ured Zadar, Turistička zajednica Zadarske županije i Turistička zajednica Grada Zadra.

-Show okuplja bivše atletičare, njih deset. Olimpijci ili svjetski prvaci u raznim sportovima nalaze se zajedno u jednoj kući u kojoj kuhaju, međusobno se upoznaju, ali ujedno sudjeluju u natjecanjima u kojima je u svakoj epizodi netko eliminiran, i u konačnici se proglašava pobjednik.

Snimali smo po cijelom Mediteranu, dva puta Španjolska, Malta, Cipar, Mađarska, dva puta Italija, Monako, Francuska, Grčka, Portugal, sada je na redu Hrvatska, - Dalmacija, Zadarska regija.

Bilo je veliko zadovoljstvo biti ovdje i snimati na lokacijama kao što su Kamenjak, rijeka Zrmanja, plaža Crvena luka, Nin, središte Zadra. Eliminacija kandidata se održavala u crkvi sv. Dominika. Uzimali smo lokacije za koje smo vjerovali da su najljepše. Svi su bili vrlo gostoljubivi. Već smo započeli s istraživanjem mogućnosti povratka, ostalo je još lokacija koje su potencijal za nastavak snimanja: Pag, Velebit…kaže Alexander Fjeld, producent realityja.

-Gledanost showa Mesternes Mester je 63 %, vrlo je popularan, a publika uvijek pronalazi načine da posjeti lokacije snimanja.

Bila je ovo sjajna sezona, bili smo jako sretni zbog načina na koji smo ovdje primljeni. Laknulo nam je jer je sve završilo kako treba. To je najveći show u Skandinaviji, imamo 1,5 milijuna gledatelja a mi smo zemlja od pet milijuna stanovnika. To je nevjerojatno! Emitiranje kreće prve subote u 2020. godini kada je hladno i mračno u Norveškoj i mi donosimo ljeto, radost i nasmijane ljude iz Hrvatske. Mislim da će ovo biti sjajna promidžba za vašu zemlju. U Norveškoj imamo 1,5 milijuna gledatelja i mnogi od njih pitaju se gdje je Hrvatska. Mi moramo ići na mjesta gdje se snimaju natjecanja, pa tako puno Norvežana putuje u Španjolsku, Italiju, Portugal, dogodine ćete ovdje vidjeti puno Norvežana. Volimo Hrvatsku i ovdje nam je bilo predivno, rekao je nakon završenog snimanja Dag Erik Pedersen, voditelj popularnog show-a Mesternes Mester.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.