Hrvatski radio

Radio Zadar

Zbog Gaženice Liburniji rastu troškovi

08.05.2015.

11:22

Autor: F. Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još će se morati raditi na usklađivanju autobusnog prijevoza s trajektnim i brodskim linija.

Već je sada svima jasno kako je trajektna luka Gaženica postala čvor kojeg će teško biti razriješiti na opće zadovoljstvo.

Nezadovoljna je Liburnija i to slabom popunjenošću autobusa koji iz Gaženice prometuje prema Kolodvoru. Prosječno se njime vozi 4-5 putnika po liniji, osim u satima kada se autobusom voze učenici. Direktor Liburnije Edvin Šimunov:

To će se vrlo vjerojatno po sadašnjem stanju stvari negativno odraziti na naše poslovanje, odnosno dodatno će nam povećati troškove zato jer prihodi ne rastu sukladno prijeđenim kilometrima i radnom vremenu vozača i zauzetošću autobusa.

Za idući tjedan u Preku će se održati sastanak pet otočkih načelnika s predstavnicima Liburnije i Lučke uprave. Tema sastanka je usklađivanje autobusnog prijevoza s trajektnim i brodskim linija kako bi se zadovoljile potrebe otočkog stanovništva.

Iako još nisu upoznati sa zahtjevima otočana, iz Liburnije kada je u pitanju prijevoz na otocima poručuju kako tamo već rade u optimalnim okvirima.  Ovaj sustav koji dolje funkcionira, on je optimalan jer su na najbolji način iskorišteni kapaciteti- rekao je direktor Liburnije E. Šimunov.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.