Hrvatski radio

Radio Zadar

Zbog lažiranja ratnog puta traže smjenu ministra Kujundžića

19.12.2018.

11:28

Autor: Toni Pajkin

Sanjin Strukic/PIXSEL

Sanjin Strukic/PIXSEL

Foto: - / -

Podružnica hrvatskih Branitelja Zadar, pri SSSH, zatražila je ostavku tj. smjenu ministra zdravstva dr. Milana Kujundžića. Kako navode u priopćenju - presudom suda u Zagrebu u slučaju Kujundžić - Hebrang, sud je pravorijekom utvrdio da je ratni put dr. Kujundžića lažiran.

Zbog toga tražimo da ministar kazneno odgovara i pozivamo Predsjednicu RH i Vladu RH na čelu s premijerom da postupe sukladno hrvatskim zakonima te smjene dr. Kujundžića i onemoguće mu bilo kakav rad unutar državnih institucija, rečeno je u zahtjevu kojega u ime zadarske podružnice Branitelja pri SSSH-a potpisuje Žan Glavurtić.

Poštovani mediji.

Šaljemo vam dopis kojim zahtjevamo u ime članova Podružnice hrvatskih Branitelja Zadar, pri SSSH, ostavku tj. smjenu ministra zdravstva dr. Kujundžića.

Naime, presudom suda u Zagrebu u slučaju Kujundžić - Hebrang, sud je donio pravorijek kojim se istiće da je ratni put dr. Kujundžića lažiran.

Lažiranje dokumenata spada pod K.Z. članak 278- Krivotvorenje isprava.


"Obzirom da dr. Kujundžić treba odgovarati kazneno radi lažiranja ratnog puta, pozivamo Predsjednicu RH i Vladu RH na čelu s Premijerom da postupe sukladno Hrvatskim Zakonima te smjene dr. Kujundžića, te mu onemoguće u budućnosti bilo kakav rad unutar  Državnih institucija." (citat Žan Glavurtić)


Nadamo se da će te objaviti naš zahtjev u medijima.


U prilogu dostavljamo dopis upućen Predsjednici i Vladi rh.


                           S poštovanjem.                                    

                            povjerenik PHBZ                                     

                                  Žan Glavurtić

 

 

image.png

image.png

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.