Hrvatski radio

Radio Zadar

Zbog ozlijeda od petardi i pirotehnike završili u bolnici

02.01.2017.

09:21

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najteže je stradao mladić star 21godinu koji je u metalnu posudu ugurao eksplozivno punjenje iz pirotehničkih sredstva i sve upalio opuškom cigarete. Snažna eksplozija teško mu je ozlijedila šaku. Policiji je također prijavljeno još nekoliko ozlijeđivanja, uglavnom djece, ali srećom lakših.

Policiji je prvoga dana Nove godine prijavljeno više ozlijeđivanja pri upotrebi pirotehnike. U Šibenskoj ulici u Zadru prilikom aktiviranja pronađene petarde lakše je ozlijede prstiju, zadobilo 10-godišnje dijete. U nedjelju poslijepodne, u Ulici Frane Alfirevića u Zadru, prilikom bacanja petarde eksploziji je 9-godišnje je dijete, lakše ozlijedilo šaku. Oko 15 sati, u Ulici Danijela Farlattija u Zadru, 21-godišnjak je vadio eksplozivno punjenje iz pirotehničkih sredstava, napunio njime metalnu posudu i potom sadržaj zapalio opuškom cigarete. U eksploziji mu je teško ozlijeđena šaka. Već smo javljali da je u subotu oko ponoći, u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru, uslijed eksplozije petarde, lakše je ozlijede glave zadobila 12-godišnja djevojčica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.