Hrvatski radio

Radio Zadar

Zbog prometne nesreće na A1 između Vrpolja i Šibenika vozi se usporeno

17.07.2021.

14:34

Autor: HRT Radio Zadar/HAK

izvor: HAK

izvor: HAK

Foto: - / -

Na autocesti A1 između čvorova Vrpolje i Šibenik (na 323km) u smjeru Zagreba, zbog prometne nesreće, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 60 km/h. Zato Hrvatski autoklub moli vozače za strpljenje.

Zbog gustog prometa usporeno se vozi u isprekidanim kolonama u pokretu na pojedinim dionicama autocesta:

- autocesti A1 pred naplatnom Lučko kolona vozila u smjeru Zagreba duga je oko 2km, a pred Demerje oko 6km, usporeno u koloni vozi se između čvorova Lučko i Bosiljevo II, i između čvorova Otočac i Gornja Ploča u oba smjera;

- autocesti A2 Zagreb-Macelj, od naplatne postaje Trakošćan do graničnog prijelaza Macelj kolona vozila u pokretu u smjeru Slovenije duga je oko 1km;

- autocesti A7 na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije kolona vozila u pokretu duga je oko 1+800km; na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kolona vozila u pokretu duga je oko 7km.

Zbog veće gustoće prometa mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni:
- autocesta A7 između čvorova Diračje i Orehovica u oba smjera; autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo II u smjeru Zagreba; duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta; u trajektnim lukama i pristaništima; na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji; na većini graničnih prijelaza zabilježena su višesatna čekanja na ulasku i izlasku iz Republike Hrvatske.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama (I.skupinu vozila). Zbog olujnih udara vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica rizičnim skupinama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice, hladnjače i furgoni s metalnim sanducima) koja se kreću u smjeru Rijeke preporuča se izlazak na čvoru Delnice, a vozilima koja se kreću u smjeru Zagreba izlazak na čvoru Kikovica te obilazak državnom cestom D3. Ograničenje brzine je 60 km/h. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova.

Jak vjetar povremeno i mjestimice usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, i autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, te na cestama u priobalju.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Dalmaciji, te na širem riječkom području, a mogući su i odroni zemlje i kamenja.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najvece dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u nedjelju od 12:00 do 23:00. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.