Hrvatski radio

Radio Zadar

Zbog radova mogući neugodni mirisi na Smiljevcu

23.09.2019.

11:49

Autor: Radio Zadar

Filip Brala/PIXSELL

Filip Brala/PIXSELL

Foto: - / -

Započeli su radovi na postavljanju pokretnog mosta u sklopu zadarskog Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Iz zadarske Odvodnje upozoravaju građane kako bi se idućih nekoliko dana mogli osjetiti jači neugodni mirisi na području Smiljevca.

Kako je postojeći pokretni most sa zgrtačem na sekundarnom taložniku nakon oštećenja u poplavi, prije dvije godine, bio tek privremeno osposobljen, sada je vrijeme za novi most, kazao nam je direktor Odvodnje Grgo Peronja. Taj proces zahtjeva u jednom trenutku pražnjenje sekundarnih taložnika skidanje staroga mosta i postavljanje novog mosta teškim dizalicama. Rizični trenutak je zapravo prilikom pražnjenja bazena. Znači u trenutku kad mi spuštamo nivo vode, to su ogromni bazeni po 5 - 6 metara dubine po 2 i pol tisuće kubika zapremnine, i što dolazimo bliže dnu samoga bazena može se pojaviti jedna emisija mirisa koja će biti relativno kratkoročna. Ona se može pojaviti pa smo željeli upozoriti javnost da se takav događaj može očekivati narednih nekoliko dana, kazao je Grgo Peronja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.