Hrvatski radio

Radio Zadar

Zbog vojne vježbe moguće gužve

19.06.2019.

12:33

Autor: HRT Radio zadar

foto: Dino Stanin / Pixsell

foto: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Pojačan cestovni promet očekuje se danas na relacijama Zemunik-Udbina i Slunj-Udbina prilikom provedbe vježbe Swift Response 19, javljaju iz MORH-a, od 14 do 23 sata na relaciji Zemunik - Udbina (A1) te od 20.45 do 21.15 na relaciji Slunj - Udbina (D1).

Podsjećamo kako se od 17. do 24. lipnja 2019. u okviru vježbe provode i pojačane aktivnosti u zračnom prometu na području Udbine, Zemunika, Crvene zemlje i Slunja.

Zahvaljujemo građanima za razumijevanju.

Međunarodna vojna vježba Swift Response 19 provodi se od 10. do 29. lipnja 2019. godine na nekoliko lokacija u Bugarskoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj. U Republici Hrvatskoj provodi se u vojarnama "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku i "Josip Jović" u Udbini te na vojnim poligonima "Eugen Kvaternik" u Slunju i "Crvena zemlja" kod Knina.

Republika Hrvatska pruža potporu zemlje domaćina (Host Nation Support - HNS) te lokacije za razmještaj snaga i provođenje vježbovnih aktivnosti.

U vježbi sudjeluju pripadnici osam savezničkih zemalja, 30-ak letjelica te 450 vozila.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.