Hrvatski radio

Radio Zadar

ŽDO naložilo obdukciju poginulog Irca (20)

07.07.2022.

14:58

Autor: V.Š./Radio Zadar

Mjesto pada Irca (20)

Mjesto pada Irca (20)

Foto: V. Šetka / HRT Radio Zadar

Dvadesetogodišnji Irac treća je žrtva pada s bedema pokraj noćnoga kluba u Zadru u zadnjih nekoliko godina. Njegovo beživotno tijelo jutros oko 4 sata pronašli su djelatnici Čistoće. Odmah su obavijestili policiju i Hitnu pomoć, no mladiću, nažalost, nije bilo spasa. Taj tragičan događaj ponovno je potaknuo pitanje zašto još uvijek nije postavljena zaštita, koja bi onemogućila pad s najmanje pet metara visokih bedema.

Mladi Irac u Zadar je stigao sam prije četiri dana. Bio je smješten u hostelu, gdje se družio s ostalim gostima. Zajedno su otišli i u noćni provod. 


- S dečkom nismo imali nikakav problem. Nije bio konfliktan, dečko pun života koji je došao kod nas s gitarom i onda se dogodila ta strašna tragedija. Teško mi je bilo što reći. Došao je sam, upoznao je tu neke prijatelje, što se i inače događa, otišao se zabaviti i eto nažalost nije se vratio. Društvo s kojim je otišao u provod ne može vjerovati. Oni su se u klubu razišli i to je sve što mogu reći, kaže nam vlasnik hostela Danijel Radeta.


Radeta, inače gradski vijećnik SDP-a ističe kako je još 2019. godine u Gradskom vijeću upozoravao na opasnosti od pada s bedema i predlagao postavljenje zaštite. U zadnjih nekoliko godina zabilježeno je devet slučajeva padova s bedema, od kojih su nažalost tri bila smrtna. Zadnji je bio prije četiri godine, kada je gotovo na istom mjestu poginu 21-godišnji Nizozemac.


Policija je u međuvremenu završila očevid. - Na mjestu događaja policijski službenici obavili su očevid kojim je utvrđeno da je do smrti došlo uslijed pada s veće visine. Do sada provedenim izvidima utvrđeno je da se radi o 20-godišnjem stranom državljaninu. O događaju je upoznato Županijsko državno odvjetništvo u Zadru koje je naložilo obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Utvrđivanje svih okolnosti i relevantnih činjenica ovog događaja se nastavlja, kaže glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.


U noćnom klubu koji se nalazi u Perivoju ništa nisu željeli komentirati, još se čeka i priopćenje gradske uprave o tome što učiniti kako bi se u budućnosti spriječile ovakve tragedije.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.