Hrvatski radio

Radio Zadar

ODO zatražilo istražni zatvor za nasilnika (23) -sudac ga pustio na slobodu uz mjere opreza

21.04.2022.

11:16

Autor: HRT Radio Zadar/ ŽDO Zadar

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru nakon ispitivanja zatražilo je od suca istrage određivanje istražnoga zatvora za 23-godišnjaka osumnjičenog za više kaznenih djela, među kojima su nasilje u obitelji i nanošenje tjelesnih ozljeda. Sudac istrage je pak odlučio da se 23-godišnjak pusti na slobodu uz mjere opreza. 

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak od srpnja 2021. godine do 17. travnja 2022., u kući u jednom mjestu pored Zadra, i u stanu u Zadru, postupio protivno odredbi čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, odnosno više puta prijetio djevojci te ju vrijeđao i bio fizički nasilan prema njoj. 


Osnovano se sumnja da je 17. travnja 2022. u Zadru, raznim pogrdnim riječima vrijeđao oštećenicu i bacao stvari po stanu te bio nasilan prema njoj uslijed čega je zadobila lake tjelesne ozljede, a svojim je postupanjem kod nje izazvao osjećaj straha, poniženja i bojazni.


Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.