Hrvatski radio

Radio Zadar

"Zdrav za pet" protiv droge i alkohola

09.03.2013.

07:00

Autor: Suzana Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

PU zadarska održala niz radionica po školama u Zadru - nakon ciklusa o prevenciji ovisnosti, kreću eko-radionice

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Zadar  tijekom mjeseca veljače i početkom ožujka ove godine održali su niz  interaktivnih predavanja učenicima osmih razreda osnovnih škola i prvih i drugih razreda srednjih škola u Zadru i zadarskom području  na temu prevencije ovisnosti.

Dio je to projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva i Ministarstva zaštite prirode i okoliša „Zdrav za 5“, koji se provodi u cijeloj Republici Hrvatskoj.  Predavanja u osmim razredima održavaju se na temu prevencije ovisnosti i zlouporabe alkohola, u prvim razredima srednje škole na temu prevencije ovisnosti i zlouporabe opojnih droga, dok je u drugim razredima obuhvaćena tema ovisnosti o igrama na sreću. Tijekom ove školske godine predavanjima će biti obuhvaćeni učenici osnovnih škola „Šime Budinić“, „Šimuna Kožičića Benje“, „Zadarski otoci“, „Franka Lisice“ u Polači, „Biograd“ i „Privlaka“ te srednje škole „Biograd“, Obrtničke škole „Gojka Matuline“, Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole „Stanka Ožanića“, Gimnazije „Vladimir Nazor“, Ekonomske birotehničke i trgovačke škole i Gimnazije „Franje Petrića“.

Predavanja se nastavljaju, a nakon završetka ove komponente, organizirati će se eko radionice na otvorenom na temu „Čist okoliš, zdrava budućnost“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.