Hrvatski radio

Radio Zadar

Zelena čistka-Jedan dan za čisti okoliš

20.04.2013.

08:15

Autor: lm

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Diljem naše zemlje održava se ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada pod nazivom "Zelena čistka - Jedan dan za čisti okoliš". Akcija se u Hrvatskoj održava drugi put, a njome se žele ukloniti divlja odlagališta i potaknuti ljude da razdvajaju otpad i recikliraju ga.

Diljem naše zemlje održava se ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada pod nazivom "Zelena čistka - Jedan dan za čisti okoliš".
 Akcija se u Hrvatskoj održava drugi put, a njome se žele ukloniti divlja odlagališta i potaknuti ljude da razdvajaju otpad i recikliraju ga.    

Povodom "Dana planeta Zemlje" Grad Zadar u suradnji s Hrvatskim šumamam, Čistoćom, i Udrugom "Eko Zadar", organizira čišćenje šume na potezu od Žmirića prema Bokanjcu koje započinje u 11 sati. Liburnija organizira besplatan prijevoz do Žmirića i Musapstana gdje će se nakon čišćenja organizirati biciklijada, kros duatlon i razne radionice. Poruka akcije glasi: "Očistimo svijet od smeća".

 

 S početkom u 11 sati u Biogradu na moru počinje "Zelena čistka" - akcija čišćenja Park šume Soline i podmorja uz plažu Soline. S ciljem senzibiliziranja javnosti o potrebi očuvanja okoliša i prirode, u ovu su se akciju uz Grad Biograd i gradske udruge uključili i Udruga "Hippocampus" i Ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja. "Cilj ovih akcija je da jednog dana više ne trebamo čistiti, jer želimo vjerovati da nitko više ništa neće bacati u more" istaknuo je predsjednik kluba, Đani Iglić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.