Hrvatski radio

Radio Zadar

Zelena čistka na Musapstanu

22.04.2017.

08:13

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ekološka volonterska akcija "Zelena čistka" održava se danas u šumi Musapstan. Cilj akcije je, kao i svake godine, ukloniti otpad koji se odlaže u prirodi. Pozivaju se građani da se pridruže akciji čišćenja i programu u šumi te tako obilježe Dan planeta Zemlje! Početak je u 11 sati.

   Organiziran je i besplatan prijevoz autobusima Liburnije. Kreće se u 10,30 i 11,30 od  Male pošte, ide na Kolodovor a potom na Musapstan. Povratak je u 14 i 15 sati. Program se sastoji od učenja tehnike japanskog streličarstva (Kyudo Yumi klub Zadar), postizanje ravnoteže kroz vježbe Acro Yoge (Udruga za scensku umjetnost Circo Art), rekreativno jahanje uz sudjelovanje konjičkih klubova Epona i Casco, pružanje korisnih savjeta o biciklima te mini popravci uz suradnju sa Calimero Sport, oslikavanje platna sa porukom za šumu te izložba "Po(r)uke šume". Pozivu za sudjelovanje u akciji odazvali su se i učenici i učitelji OŠ Šime Budinića i OŠ Stanovi.

Organizatori su: Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, Zadarska županija, Udruga "Eko-Zadar", Hrvatske šume, Liburnija d.o.o. i Čistoća d.o.o.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.